Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

 Zorgverzekeraar Zilveren Kruis/Achmea is teruggefloten door de rechterinzake de materiële controles van tandartsen.Het afgelopen jaar beweerde de zorgverzekeraar dat veel tandartsen onjuist zouden hebben gedeclareerd.
Ze vorderde geld terug van zo’n 1.000 tandartsen en bracht dit nieuws breed onder de aandacht van de media. De rechter heeft nu geoordeeld dat dit ten onrechte was. De tandarts die de rechtszaak heeft aangespannen hoeft niets terug te betalen. Naar aanleiding van dit proces stopte de verzekeraar alle incassoprocedures. 


VvAA (dienstverlener voor de gezondheidszorg) roept zorgverzekeraars op zorgvuldiger te werk te gaan bij het uitvoeren van de controles, en zich voortaan fatsoenlijk te gedragen. Annemarie Smilde, senior specialist gezondheidsrecht: ‘Achmea heeft de agressieve claim van vorig jaar niet waargemaakt. We hopen dat dit voor verzekeraars het teken is om voortaan eerst te overleggen over declaraties waar ze vragen over hebben. Door hun gedrag en uitingen is bij het publiek ten onrechte wantrouwen ontstaan, terwijl vertrouwen juist de basis is van de relatie tussen patiënten en zorgverleners.’

08-06-2015
menu Maak een website met Websitemachine