Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

De preventieassistent & de mondhygiënist

Bij Tandartsenpraktijk Ivoren Toren hechten we veel belang aan het voorkómen van problemen, dat is beter dan genezen. Belangrijke schakels daarbij zijn de preventie-assistente en de mondhygiënist.

Wat doen onze preventieassistentes en mondhygiënist voor u?
Onze preventieassistenten instrueren hoe u uw gebit in topconditie kunt houden. Bovendien verwijderen ze aanslag, tandplak en tandsteen (verharde tandplak) voor het behoud van een gezond en sterk fundament van uw gebit. Want de vorming van tandsteen kan een voorbode zijn van tandvleesproblemen. Ook kunt u bij hen terecht voor het doen van preventieve behandelingen, zoals het aanbrengen van fluoride of fissuurlakken, maar ook het veilig bleken van uw gebit. Het is van belang dat preventieassistenten uw gebit regelmatig op de aanwezigheid van tandsteen controleren en u adviseren hoe u de vorming van tandsteen kunt voorkomen. De preventieassistenten van Ivoren Toren hebben o.a. bij ACTA Dental Education een erkende cursus preventieassistent gevolgd. Ze voldoen dus aan de strengste eisen.

De mondhygiënist behandelt mond- en tandvleesproblemen, ontsteking van het tandvlees (gingivitis) en van het tandvlees en kaakbot (parodontitis) én helpt nieuwe problemen te voorkomen. Een mondhygiënist helpt mensen in de zorg voor hun gebit en de omringende weefsels (tandvlees en het onderliggende kaakbot) in de mond.

De belangrijkste werkzaamheden van de mondhygiënist zijn:

Een mondhygiënist kan in opdracht van de tandarts kleine gaatjes in tanden en kiezen vullen.

De tandarts kan de patiënt doorverwijzen naar de mondhygiënist als die problemen heeft met het tandvlees (bloeding, rode gloed, teruggetrokken, opgezwollen of pocketvorming), bij veel tandsteen, een vieze smaak of een slechte adem en bij terugkomende gaatjes.

In veel gevallen vergoedt de verzekeraar de kosten van de preventieassistent of mondhygiënist.
Informeer bij twijfel bij uw verzekeraar.

menu Maak een website met Websitemachine