Home bel
Direct contact? Bel 035 - 624 52 96 of e-mail naar info@ivoren-toren.nl
logo

Met uw kind naar de tandarts

Zo rond de eerste verjaardag is een mooi moment om een kind voor het eerst mee te nemen naar de tandarts. De eerste keer is het belangrijk om uw kind direct op zijn gemak te laten voelen. Niet altijd zal uw kind direct de tandjes willen laten zien; wij zullen dan niet aandringen en uw kind de tijd gunnen om aan de onbekende omgeving te wennen.

De behandeling
Tijdens het eerste bezoek zal de tandarts de tandjes en het tandvlees nakijken. Afhankelijk van de leeftijd worden soms röntgenfoto’s genomen om te kijken of de kaak en de tanden zich goed ontwikkelen. Indien nodig wordt het gebit gereinigd. De tandarts zal ook voorlichting geven over hoe u het beste het gebit kunt verzorgen.

Angst
Als ouders positief praten over het bezoeken van de tandarts dan kan het bezoek aan de tandarts plezierig zijn voor kinderen. Vertel kinderen nooit enge of negatieve verhalen over het bezoek aan de tandarts en gebruik het tandartsbezoek nimmer als een vorm van straf. Indien u zelf angstig bent voor tandartsbezoek laat dit dan niet doorschemeren aan uw kind.

Samenvatting
Uw tandarts is een belangrijke schakel om een kind zich op zijn gemak te laten voelen in de tandartspraktijk. Door uw kind regelmatig mee te nemen naar de tandarts zal hij of zij het bezoek niet alleen vanzelfsprekend vinden, maar ook nog eens een goed gebit ontwikkelen.


Met je kind naar de tandarts? Dat kan prima bij Tandartsenpraktijk Ivoren Toren in Hilversum

Snel een website lanceren met Websitemachine