Home bel
Direct contact? Bel 035 - 624 52 96 of e-mail naar info@ivoren-toren.nl
logo

Stoptober

Stoptober: samen stoppen met roken
21 september 2020

Hé roker, doe jij dit jaar ook mee met Stoptober? De zevende editie van dit nationale stopmoment komt eraan. Bereid je goed voor en doof samen met tienduizenden anderen volgende maand voor 28 dagen je sigaret, shaggie of sigaar.

Na 4 weken is 70 procent van verslaving af
Al meer dan 500.000 mensen zijn inmiddels de uitdaging aangegaan. De meesten met succes, want na 4 weken blijft ongeveer 70 procent gestopt met hun gewoonte. Niet voor niets is oktober uitgeroepen tot dé maand om samen te stoppen met roken.

Bekende Nederlanders geven het goede voorbeeld
Dit jaar zijn comedian Jörgen Raymann, actrice Tjitske Reidinga, presentator Rick Brandsteder, First Dates barman Victor Abeln en socialite Estelle Cruijff ambassadeurs van Stoptober. Ook zij willen niets liever dan van hun verslaving af.

Roken ook schadelijk voor mondgezondheid
Een op de vijf volwassen Nederlanders rookt. En meer dan 80 procent wil stoppen. Roken vergroot de kans op verschillende gezondheidsklachten en ziekten en is schadelijk voor de mondgezondheid. Zo leidt het bijvoorbeeld tot ernstige tandvleesontstekingen, het verlies van tanden en is het verantwoordelijk voor 75 procent van de gevallen van mond- en keelkanker.

Grootste stopmoment van Nederland
Maar stoppen valt niet mee. Om rokers een handje te helpen, is in 2014 Stoptober in het leven geroepen, een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland en Stichting Gezondheidsfondsen voor Rookvrij Nederland. Inmiddels is dit stopmoment groter dan de bekende datum van 1 januari.

Ga ook de uitdaging aan en schrijf je nu in
Als je je aanmeldt via www.stoptober.nl krijg je vanaf 28 september iedere dag via een speciale app tips en adviezen; ook kun je via social media ervaringen uitwisselen en elkaar een hart onder de riem steken. Kom op, schrijf je in! Ook jij kan het.

Bron: allesoverhetgebit.nl

21-09-2020
Snel een website lanceren met Websitemachine