Home bel
Direct contact? Bel 035 - 624 52 96 of e-mail naar info@ivoren-toren.nl
logo

Zorgsom

Al geruime tijd werken wij met Zorgsom. Met deze tool kunnen wij berekenen welk deel van een mondzorgbehandeling de patiënt vergoed krijgt vanuit de basis-, aanvullende en tandartsverzekeringen. 
Wij begrijpen heel goed dat dit vragen kan oproepen bij uw als  patiënt. Daarom hebben wij hieronder de 3 meest gestelde vragen van patiënten uitgelicht:

Worden mijn patiëntgegevens aan ZorgSom vertrekt?
Nee, ZorgSom is lokaal geïnstalleerd op onze computer. Uw gegevens blijven binnen de praktijk. Nadat de begroting is gemaakt wordt deze niet opgeslagen. Indien uw behandelaar het nuttig vindt om de begroting te bewaren wordt deze alleen ons dentale softwaresysteem opgeslagen.

Hoe komt ZorgSom aan mijn verzekeringsgegevens?
ZorgSom is gekoppeld aan het softwaresysteem van uw behandelaar. Uw behandelaar (tandarts, mondhygiënist) is vanuit zijn professie bevoegd om te controleren of en hoe u bent verzekerd. Dit geldt voor iedere geregistreerde zorgaanbieder.

Is de door ZorgSom gemaakte begroting bindend?
Nee, de ZorgSom begroting is niet bindend. Alleen uw zorgverzekeraar kan een bindend advies geven. ZorgSom staat echter wel garant voor haar berekening. Dat wil zeggen dat  als er een verschil is tussen de ZorgSom-begroting en de uiteindelijke vergoeding van de zorgverzekeraar, ZorgSom het verschil betaalt mits aan de voorwaarden voor garantstelling is voldaan. Uw behandelaar zal dan contact met ZorgSom opnemen.
 
 

11-06-2018
Snel een website lanceren met Websitemachine