Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

In het kort
Laat uw kind samen met de dansende Tandenpoes tandenpoetsen met de poetstimer.
 
 Levert tandenpoetsen in uw huis ook altijd trammelant op? De GroeiGids en de GGD ontwikkelden een app om het poetsen leuk te maken voor kinderen. Laat uw kind samen met de dansende Tandenpoes tandenpoetsen met de poetstimer.
Uit onderzoek van de GGD blijkt dat ongeveer 5% van de Amsterdamse kinderen en jongeren niet elk jaar naar de tandarts gaat. Onder jonge kinderen is tandbederf een groot probleem. 56% van de 5-jarigen heeft hier last van en dit loopt op tot 72% op 9-jarige leeftijd. Slechts 38% van de ouders van 5-jarigen poetst twee keer per dag het gebit van hun kind.

Poetsen met de Tandenpoes
De Tandenland-app van de GroeiGids en de GGD is de eerste niet-commerciële app waarmee kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar en hun ouders ondersteund worden bij het tandenpoetsen. De app bevat een leuke timer met een tandenpoetslied voor tijdens het tandenpoetsen en vier filmpjes. In die filmpjes wordt uitgelegd hoe je gaatjes kunt voorkomen, hoe je je tanden moet poetsen en wat de tandarts doet bij een controle-bezoek. Ook bevat de app handige tips om het gebit van uw kind gezond en vrij van gaatjes te houden.

En wist u dat...
De meeste tandartskosten voor kinderen tot de leeftijd van 18 jaar in principe vanuit de basisverzekering worden vergoed? Voor deze kosten geldt geen eigen risico. Tandartscontrole is voor uw kind dus gratis.

Download de app
Nieuwsgierig naar de Tandenland-app? Hij is gratis te downloaden voor Android- en Appletoestellen.

17-10-2017
menu Snel een website lanceren met Websitemachine