Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

Ouders van 30.000 Amsterdamse kinderen maken vaak te laat of helemaal geen afspraak bij de tandarts voor hun kind. Ze vinden het niet nodig, omdat hun kind nog steeds een melkgebit heeft. Of ze zijn zich er niet van bewust dat zij ervoor verzekerd zijn. Stichting Jeugdtandverzorging Amsterdam noemt dit een zorgelijke ontwikkeling en wil er middels een campagne voor zorgen dat er meer Amsterdamse kindjes in de tandartsstoel komen te zitten. Dat meldt het Algemeen Dagblad.
Zilveren Kruis, de grootste zorgverzekeraar in de regio Amsterdam, heeft 61.500 verzekerde Amsterdamse kindjes onder haar hoede, echter ging slechts 71 procent van de daar verzekerde kinderen niet naar de tandarts. Dat is twee procent minder dan in 2015. Het betreft hier kinderen tussen de twee en zeventien jaar oud.

Stichting Jeugdtandverzorging Amsterdam probeert hier verandering in te brengen door tweemaal per jaar langs scholen te gaan met een mobiele tandartspraktijk. Zo worden kinderen die normaal gesproken niet naar de tandarts gaan alsnog behandeld. Tandarts Katinka van de Griendt is bij de Stichting aangesloten en denkt dat het almaar dalende percentage ligt aan de onwetendheid van de ouders.

“Wat ik vaak hoor is dat ouders denken dat het veel geld kost om hun kind naar de tandarts te brengen. Als ik vertel dat het gratis is, zijn ze stomverbaasd en melden ze hun kind direct aan”, zegt Van de Griendt. Kinderen tot en met 18 jaar krijgen hun tandartszorg altijd vergoed.

Toch zijn er ook veel ouders die denken dat het niet nodig is om hun jonge kind naar de tandarts te brengen. Ze denken dat het pas nuttig is als de melktanden hebben plaatsgemaakt voor hun blijvende tanden. Van de Griendt waarschuwt hier echter voor, want ook gaatjes of andere problemen met het melkgebit kunnen later voor problemen zorgen.

11-05-2017
menu Snel een website lanceren met Websitemachine