Home bel
Direct contact? Bel 035 - 624 52 96 of e-mail naar info@ivoren-toren.nl
logo

Laat geen geld liggen van de zorgverzekering

AMSTERDAM - Heb je een aanvullende zorgverzekering? Vergeet niet om je zorgrekeningen te declareren. Een op de tien verzekerden met zo’n polis doet dat wel en laat zo gemiddeld €330 liggen.

Dien de rekening van de tandarts altijd in, ook al heeft jouw zorgverzekeraar geen contract met hem of haar.

Ⓒ ANP/HH
Dat blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Pricewise over het jaar 2020, onder 2000 respondenten.

Vooral de rekening van de tandarts wordt vaak vergeten: liefst 55% van de Nederlanders met een aanvullende tandartspolis vergat een declaratie in te dienen. Daarmee liepen zij toch gemiddeld €163,82 mis.

Kan ook later
Ben jij ook vergeten een factuur te declareren? Geen nood, in de meeste gevallen kan dat nog tot drie jaar na het bezoek aan de zorgverlener, zegt Suzanne Löwik, specialist zorgverzekeringen bij Pricewise. „In een enkel geval heeft een verzekeraar in de polis een kortere tijd opgenomen, het is dus goed om dit te checken als je zorg wilt declareren die wat langer geleden is.”

Je kunt de declaratie ook nog indienen als je inmiddels bent overgestapt naar een andere zorgverzekeraar, zegt Löwik.

Geen recht?
Als je zorg krijgt van een zorgverlener waarmee jouw zorgverzekeraar geen contract hebt, krijg je de rekening vaak zelf, in plaats van dat deze rechtstreeks naar de verzekeraar gaat. Veel mensen denken daarom dat ze geen recht hebben op vergoeding en declareren hem ook niet.

’Echt vrije zorgkeuze wordt steeds meer beperkt’
Maar meestal hebben zij toch nog recht op een vergoeding van 60 tot 70% van de kosten, benadrukt de specialist zorgverzekeringen, en soms zelfs alsnog 100%. Dien je zorgrekeningen dus altijd in, tipt Löwik. „Mogelijk zonder resultaat, maar niet geschoten is altijd mis.”

Bron: De Telegraaf, 07 dec. 2021

09-12-2021
Snel een website lanceren met Websitemachine