Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

Momenteel behandelt de Tweede Kamer een voorstel van de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport om artikel 13 van de Zorgverzekeringswet aan te passen. Deze aanpassing maakt het mogelijk dat verzekeraars geen vergoeding meer hoeven te betalen aan patiënten die kiezen voor een zorgverlener die geen afspraken heeft met de zorgverzekeraar. Dit betekent feitelijk dat er voor de patïenten geen vrije keuze meer is in de basisverzekering. De keuze voor de zorgaanbieder komt volledig bij de zorgverzekeraar te liggen.

De minister denkt dat de verzekeraars goede zorg kunnen inkopen tegen een scherpe prijs. Maar is dat wat de patiënt wil en is het de goede zorg voor de patiënt? Patiënten kiezen hun zorgverlener juist op basis van vertrouwen en nabijheid. Wat is erop tegen dat de patiënt zelf de keuze maakt? Dat hoeft de zorgverzekeraar toch niet voor hem te doen?

Ook wij willen graag ons steentje bijdragen om de Tweede kamer tot andere gedachten te brengen waar het gaat om beperking van keuzevrijheid in de zorg. Wij, ouders, patiënten, tandartsen, mondhygiënisten, gz-psychologen, fysiotherapeuten verzoeken de leden van de Tweede Kamer om niet in te stemmen meet een aanpassing van artikel 13 uit de Zorgverzekeringswet. Zo behouden patiënten het recht om een zorgverlener te kiezen in hun nabijheid op wie zij vertrouwen.

Teken daarom de petitie bij ons in de praktijk of teken online via

nmt.wufoo.com/forms/petitie-keuzevrijheid-in-de-zorg/

Ja! Ik ben voor keuzevrijheid in de zorg!

17-04-2013
menu Maak een website met Websitemachine