Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

Kent u de WitGebit app al?

Kent u de WitGebit app al?

Jongeren met een beugel hebben vaak moeite met het goed verzorgen van hun gebit. Hierdoor kunnen sneller ontkalkingen van het glazuur en tandvleesontsteking ontstaan.

Als interventie ontwikkelde mondhygiëniste en gezondheidswetenschapper Janneke Scheerman de WitGebit app. Mondhygiënebegeleiding voor jongeren De app heeft als doel om mondhygiëne gewoontes te stimuleren om op die manier een goede mondgezondheid te bevorderen bij 12- tot 16-jarige jongeren met een beugel. De app begeleidt jongeren bij het opstellen van mondverzorgingsdoelen en geeft persoonlijk advies. Daarnaast verstrekt de app informatie over gezondheidsrisico’s, onder andere door middel van korte video’s. Hiernaast bevat de app ook een timer ter ondersteuning van het poetsen.

Persoonlijk poetsadvies
Het persoonlijke poetsadvies wordt opgesteld op basis van een aantal vragen die elke gebruiker invult na het downloaden van de app. Op basis hiervan worden persoonlijke doelen en actieplannen geformuleerd en worden herinneringen ingesteld. De WitGebit is gratis te downloaden voor zowel Android als iOS.

Bron: Captise.nl

26-02-2019
menu Maak een website met Websitemachine