Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl


Woensdag, 20 juni 2018 om 21:30
 
Echte afspraken neemt Heimir Hallgrímsson niet meer aan in zijn tandartsenpraktijk op Heimaey, een eilandje van dertien vierkante kilometer met vierenhalfduizend inwoners op een paar kilometer van de zuidkust van IJsland. Voor goede vrienden, oude bekenden en noodgevallen staat de deur van de IJslandse bondscoach echter nog steeds open, zelfs nu hij met de successen van de eilandbewoners op het EK van twee jaar geleden en de eerste deelname aan een WK deze zomer wel andere dingen aan zijn hoofd heeft.

Door Robin Bruggeman

“Ik heb mijn praktijk nog altijd en ik hou ervan om mijn vingers bezig te houden. Dus in mijn vrije tijd probeer ik daar zo vaak mogelijk naartoe te gaan om bezig te blijven. Sommige coaches spelen golf, ik ben een tandarts. De realiteit is dat je als voetbaltrainer nooit weet hoe lang je je baan behoudt, dus is het goed om iets anders te hebben om naar over te springen. De cliënten vinden het geweldig en ik ook. Ze praten over voetbal tot ik het zat ben… en daarna geef ik ze een verdoving!”, grapte hij onlangs in gesprek met The Sun.

De 51-jarige bondscoach zette jaren geleden zijn eerste schreden op het trainerspad toen hij als speler van ÍBV het vrouwenelftal van de in de IJslandse hoogste afdeling uitkomende club onder zijn hoede nam. Hallgrímsson onderhield in de periode nadat hij in 2007 op veertigjarige leeftijd als speler met pensioen ging een knipperlichtrelatie met het voetbal, waarin hij deels werkte als hoofdtrainer van de club uit zijn geboorteplaats Vestmannaeyjar en parttime de gebitten van zijn plaatsgenoten bleef controleren op gaatjes en andere ongemakken. Nadat hij in 2011 aan de slag ging als rechterhand van de Zweedse bondscoach van de IJslanders Lars Lagerbäck nam een vervanger een groot deel van zijn taken over, al was hij nog wel met enige regelmaat naast de tandartsstoel te vinden.

21-06-2018
menu Maak een website met Websitemachine