Home bel
logo
Medisch Centrum Dudokpark
Hoge Naarderweg 3c Hilversum
T 035 - 624 52 96  |  info@ivoren-toren.nl

Mondgezondheid belangrijk voor algemene gezondheid

03/21/2014
Steeds meer onderzoeken tonen aan dat een gezonde mond een belangrijk aandeel heeft in de lichamelijke gezondheid. Veel mensen hebben hier echter geen weet van. Vandaag, op de Dag van de Gezonde Mond, lanceert de beroepsvereniging voor tandartsen, orthodontisten en kaakchirurgen, de NMT, daarom een online kennistest over de mondgezondheid.

Een gezonde mond staat in verband met hart- en vaatziekten, diabetes, vroeggeboorte, obesitas en dementie. Hoewel we ontzettend veel doen met onze mond, zoals praten, eten, lachen, zingen en zoenen, staan we er te weinig bij stil hoe belangrijk een gezonde mond is voor de lichamelijke gezondheid.

Besef
De NMT heeft nu een test ontwikkeld om mensen hier meer bewust van te maken. Met de online kennistest Hoe gezond is je mond? worden deelnemers uitgedaagd om te ontdekken hoeveel zij weten over een gezonde mond.
De NMT viert dit jaar haar 100-jarige jubileum. Dit wordt gevierd met het thema ‘Lang leve een gezonde mond’ om het besef van een goede mondgezondheid te vergroten. 

Doe ook de test!

www.hoegezondisjemond.nl

 

21-03-2014
menu Maak een website met Websitemachine