Home

Welkom op de website van Tandartsenpraktijk Ivoren Toren Hilversum

Met ons team zetten wij ons in om u de best mogelijke mondzorg te geven, zodat u met schone tanden in een gezonde mond onze praktijk weer verlaat. Op deze website kunt u informatie vinden over het team, behandelwijzen en mondgezondheid.

Ook kunt u online zich aanmelden als nieuwe patiënt. U bent van harte welkom! Als u wilt, kunt u een kennismakingsgesprek met een van onze tandartsen voeren. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bereiken via 035 - 624 52 96 (bekijk hier de juiste opbeltijden), E-mail of door het online inschrijfformulier in te vullen.


Houtskooltandpasta beschadigt mogelijk tandglazuur

vandaag


By Dental Tribune International
May 28, 2019
LONDEN/MANCHESTER – Tandpasta met actieve houtskool, die regelmatig gebruikt wordt als alternatieve manier om te bleken, is schadelijker dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs verscheen in het British Dental Journal.
Geactiveerde kool is tegenwoordig overal aanwezig. Zo zou het een goed alternatief zijn voor de peroxide die wordt gebruikt bij het bleken van elementen. Maar daarnaast zou houtskool ook hardnekkige vlekken absorberen en verwijderen, wordt het gebruikt in waterfiltersystemen en bij de behandeling van bijvoorbeeld een overdosis drugs.

In het onderzoek stelt een groep Britse tandartsen dat tandpasta met geactiveerde houtskool een negatief effect op de mondgezondheid kan hebben. De tandartsen bestudeerden vijftig verschillende soorten houtskooltandpasta. Slechts 8% bevatte fluoride, wat een zeer beperkte bescherming tegen cariës biedt. Maar liefst 96% van de producten zou blekende eigenschappen hebben. Echter, ze bevatten niet genoeg bleekmiddel om daadwerkelijk effect te hebben. Bovendien schuurt houtskooltandpasta de elementen, wat het glazuur en de gingiva zou kunnen beschadigen.

“Als de tandpasta te vaak wordt gebruikt bij mensen met vullingen, kan het in de vulling komen en lastig te verwijderen zijn,” vertelt co-auteur dr. Joseph Greenwall-Cohen van de University of Manchester Dental School in gesprek met de BBC. "Houtskooldeeltjes kunnen ook verstrikt raken in het tandvlees en irriteren."

Prof. Damien Walmsley, de wetenschappelijk adviseur van de British Dental Association, vertelde de BBC: “Op houtskool gebaseerde tandpasta biedt geen ultieme uitkomst voor iedereen die op zoek is naar een perfecte glimlach. Het brengt echte risico's met zich mee.” Hij voegde eraan toe: “Geloof de hype niet. Patiënten die zich zorgen maken over vlekken of verkleurde elementen kunnen beter een tandarts bezoeken.”

Het onderzoek, getiteld ‘Charcoal-containing dentifrices’, werd op 10 mei 2019 online gepubliceerd in het British Dental Journal.


Lees hier de menig van onze patiënten over tandartsenpraktijk Ivoren Toren Hilversum.

Anoniem

Onlangs weer op controle geweest, ook deze keer weer tevreden naar huis gegaan. Punctueel, vriendelijk, goede uitleg en een prettige omgeving. Kom al jaren en altijd goed!

Mijn waardering:
Meer reviews tonen

Medisch Centrum Dudokpark

Hoge Naarderweg 3c | Tel. 035 - 624 52 96
E-mail: info@ivoren-toren.nl

Openingstijden praktijk

Maandag 08.00 - 20.30

Dinsdag 08.00 - 20.30

Woensdag 08.00 - 16.30

Donderdag 08.00 - 16.30

Vrijdag 08.00 - 15.30

Zaterdag 09.00 - 16.00
(om de week)Nieuws:

vandaag
   Houtskooltandpasta beschadigt mogelijk tandglazuur
24-05-2019
   Gebiologeerd: waarom rode wijn bij sommige mensen vlekken nalaat op de tanden en bij anderen niet
19-03-2019
   Risico’s slechte mondzorg onderschat
11-03-2019
   De 10 meest suikerrijke dranken voor kinderen
28-02-2019
   Tanden poetsen met houtskool?

nieuwsarchief

Medisch Centrum Dudokpark
English Nederlands